La prezentarea unui contract vechi, beneficiati de reducere 20%.
Capusele sunt insecte parazite hematofage (se hranesc cu sangele gazdelor) care se gasesc in iarba. Sunt insecte de mici dimensiuni, dar extrem de periculoase. Se ataseaza de tegumentele gazdei si pot ramane acolo timp de cateva zile, daca nu sunt indepartate. Acestea sunt prezente in natura, cu precadere, primavara si vara (varfurile inregistrandu-se in lunile mai si iunie), cresterea temperaturilor fiind un factor favorizat al aparitiei capuselor.
Pericolele la care va expuneti: boala Lyme sau boala cu o mie de fete! Muscaturile capuselor nu provoaca durere, motiv pentru care sunt si greu de depistat, dar nu trebuie ignorat pericolul pe care il constituie atat pentru animale, cat si pentru om. 30% dintre capuse sunt infestate cu bacteria Borrelya, vinovata de infestarea persoanelor intepate cu boala Lyme sau asa-numita "Boala cu o mie de fete".
Masuri de precautie: Capusele se ataseaza foarte usor de corpul gazdei, iar faptul ca sunt foarte mici le ajuta sa treaca usor neobservate. Acestea pot intepa orice parte a corpului, dar prefera: zona din spatele urechilor, partea din spate a gatului, zona de la subrat, zona vintrelor, zona din spatele genunchilor. In aceste conditii, trebuie luate in considerare o serie de masuri care pot preveni intepaturile sau bolile grave pe care le pot declansa. Atunci cand iesiti in aer liber, la padure, in parcuri etc. sau va aflati in propria gradina, aveti grija la modul in care va imbracati si la locurile in care va asezati.
Pentru a putea garanta succesul interventiei, este recomandat ca actiunea de dezinsectie impotriva capuselor sa aibe loc in 2 etape. In prima etapa, se vor extermina toate insectele vii. A doua etapa este necesar sa aibe loc la un interval de 18-21 zile de la data primei interventii, astfel incat sa se extermine si puii iesiti din ouale ( larvele) depuse pana in momentul primei interventii.
La exterior este foarte important de retinut ca orice tratament cu insecticid dureaza pana la prima ploaie; de asemenea, si roua in exces poate afecta eficacitatea tratamentului, mai ales daca vegetatia este abundenta si inalta. Inainte de interventie va recomandam sa tundeti iarba, gazonul, acesta fiind necesar sa nu depaseasca cativa centimetri.