Deratizare BrasovDeratizare Brasov


           

 

     La prezentarea unui contract vechi, beneficiati de reducere 20%.

 

    Furnicile sunt insecte care traiesc in colonii (musuroaie), formate din cateva milioane de indivizi. In prezent, in lume au fost identificate cateva zeci de mii de specii de furnici. Cele mai multe specii de furnici sunt insecte cu un simt social foarte dezvoltat, traind in cuiburi permanente, care, in functie de specie, se pot gasi in sol, in cherestea, sub pavaj, in cavitatile din pereti sau golurile din acoperis. Furnicile pot parcurge distante mari in cautare de hrana. Chiar cele mai curate case pot oferi o sursa de hrana pentru furnici. Acestea pot invada casa in numar atat de mare, astfel incat este necesar un ajutor profesionist.

    Aparent sunt insecte inofensive, dar ele pot provoca suficient de multe pagube pentru om astfel incat sa fie luate in serios. Sunt multe specii de furnici care sunt incadrate in categoria daunatorilor: furnica de trotuar, furnica galbena, furnicile de zahar, furnica-faraon, furnica-dulgher, furnica argentiniana, furnica de casa parfumata (odorous house ants), furnica de foc importata si furnica de foc europeana.

    Unul dintre cei mai cunoscuti daunatori din randul furnicilor este furnica-faraon. Nativa din America de Nord, aceasta s-a raspandit in aproape in toata lumea. Este sensibila la frig, astfel ca in zonele cu clima rece traieste in casele oamenilor si in alte cladiri incalzire, ca spitale si fabrici, cladiri de birouri, unde isi poate face cuiburi intre foile de hartie.

    Furnicile de foc importate sunt surprinzator de distructive, afectand mai ales terenurile agricole si echipamentele electrice: pot distruge culturi, provoca daune sistemelor de irigare si chiar ucide animale tinere, deterioreaza circuite electrice, echipamente de aer conditionat, pompe electrice sau computere.

    In Romania, poate cea mai prezenta este furnica neagra mica. Aceasta poate intra in case, fiind atrasa de surse de hrana ce contin zahar, carne si oua, sau isi pot face cuib in lemnul caselor. De asemenea, aceste tipuri de furnici pot provoca indirect pagube in sensul afectarii plantelor de cultura. Acestea atrag paduchii ce se hranesc cu plante (paduchii de frunza), ele hranindu-se cu excrementele lor (un lichid dulce). In plus, furnicile construiesc musuroaie, iar aceste cuiburi provoca daune structurii solului in zonele respective si pot afecta tot ce inseamna radacini, tuberculi subterani etc.

    Masuri ce pot fi luate impotriva furnicilor? Trebuie retinut faptul ca furnicile au o functie importanta: sapand galerii in pamant aereaza solul, contribuie la descompunerea materiei organice si controleaza populatia de alte insecte. Astfel ca obiectivul dvs. nu ar trebui sa fie distrugerea lor, ci doar mentinerea unui control al acestor insecte.

    Ajutor de specialitate -  Punerea in aplicare a unui program de control al furnicilor este conditionata de identificarea speciilor de furnici care va pun probleme. Incercarea de a lua masuri de unii singuri poate avea efecte benefice pe termen scurt, dar problema poate reaparea. Furnicile care va invadeaza casa sunt usor de indepartat sau ucis, dar asta nu inseamna ca ati distrus intreaga colonie. De aceea, este important sa apelati la un ajutor profesional.

    Pentru a putea garanta succesul interventiei, este recomandat ca actiunea de dezinsectie sa aibe loc in 2 etape. In prima etapa, se vor extermina toate insectele vii. A doua etapa este necesar sa aibe loc la un interval de 18-21 zile de la data primei interventii, astfel incat sa se extermine si puii iesiti din ouale ( larvele) depuse pana in momentul primei interventii.

Deratizare Dezinsectie Dezinfectie Brasov - Antibug.ro