La prezentarea unui contract vechi, beneficiati de reducere 20%.
Musca este recunoscuta ca fiind cea mai populara insecta zburatoare din jurul casei. Mustele adulte pot creste pana la 6 mm si pot trai intre 15 si 25 de zile. Mustele au simtul gustului situat la nivelul picioarelor, care sunt de 10 milioane de ori mai sensibile la zahar decat limba omului. Au dimensiunea de aproximativ 6 mm, 6 picioare, forma ovala, de culoare gri inchis.
Modul de hranire - mustele nu au dinti sau ac. Gura lor absoarbe mancarea asemenea unui burete. Ele pot ingurgita numai lichide, dar pot preschimba mancarea solida in lichid, prin improscarea acesteia cu saliva. Limba lor este asemenea unui pai, cu ajutorul careia se hranesc. Ele consuma orice tip de aliment umed sau in descompunere, fiind atrase in mod deosebit de resturile de animale, din cauza miosului foarte puternic pe care il pot identifica cu usurinta.
Habitat - mustele sunt predispuse sa vietuiasca in perimetrul a 2 km fata de locul in care s-au nascut, dar pot sa calatoreasca pana la 35 km in cautarea hranei. Mustele isi depun ouale in special in locuri in care exista gunoaie si zone cu animale.
Efecte - mustele sunt cunoscute drept purtatoare a peste 100 de tipuri de boli, cauzatoare de germeni.
Preventie:
- pastrati curatenie in casa;
- duceti gunoiul cu regularitate si pastrati tomberoanele inchise;
- curatati imediat mizeria animalelor de companie;
- folositi plase antimuste la usi si ferestre, pentru a preveni accesul acestora in casa;
- apelati la serviciile profesioniste ale unei firme de dezinsectie autorizata.
Pentru a putea garanta succesul interventiei, este recomandat ca actiunea de dezinsectie impotriva mustelor sa aibe loc in 2 etape:
- in prima etapa, se vor extermina toate insectele vii;
- a doua etapa este necesar sa aibe loc la un interval de 18-21 zile de la data primei interventii, astfel incat sa se extermine si puii iesiti din ouale depuse pana in momentul primei interventii.