Deratizare BrasovDeratizare Brasov


           

 

     La prezentarea unui contract vechi, beneficiati de reducere 20%.

 

  

   Sobolanii sunt rozatoare de talie medie, foarte asemenatori cu soarecii, dar mult mai mari si mai periculosi decat acestia. Sobolanii sunt responsabili pentru transmiterea a peste 70 de boli. Obiceiurile lor alimentare sunt distructive si modul in care isi construiesc cuiburile poate compromite structura cladirilor infestate.

    Aceste rozatoare au dinti mari, iar atunci cand se simt amenintati pot provoca muscaturi foarte dureroase. Saliva unor specii de sobolani poate produce boli periculoase, cum ar fi leptospiroza şi Hantavirus. Oamenii muscati de rozatoare sunt predispusi, de asemenea, la infectii tetanos. In plus, porcii se pot infesta cu parazitul Trichinella spiralis consumand cadavre de sobolani morti, fiind astfel expusi si oamenii la contractarea trichinelozei, o boala parazitara destul de grava.

    Sobolanii traiesc:

    - sub gramezile de lemn sau cherestea, care nu sunt folosite;

    - sub arbusti, vita de vie si tufisuri inalte care nu sunt taiate;

    - sub pietre mari din gradini;

    - in masini, aparate si piese de mobilier din afara casei ce nu mai sunt utilizate;

    - in tomberoanele sau gropile de gunoi;

    - in gaurile sapate sub cladiri;

    - in interiorul cladirilor: in izolatiile peretilor sau a plafoanelor, in spatele sau sub dulapuri, cazi, cabine de dus, in subsoluri, poduri sau spatii in care lucrurile sunt stocate in cutii, hartie sau alte tipuri de materiale.

    Cum pot fi identificati si exterminati sobolanii? Cel mai evident semn al unei infestari este prezenta efectiva a sobolanilor morti sau vii. Cu toate acestea, sobolanii sunt rareori vazuti de oameni si ca atare, o infestare este greu de dovedit. Totusi, sobolanii rod neincetat materiale tari, necomestibile cum ar fi plastic si lemn. Prezenta materialelor deteriorate si a gaurilor mari in dusumele si pereti sunt semne sigure de infestare. Daca nu exista semne vizibile, puteti cauta urme in iarba si zonele cu vegetatie mica pe unde isi fac trasee pentru a se intoarce in viziuni. Odata stabilite, aceste cai de acces raman aceleasi, lucru care va poate ajuta sa ii descoperiti.

    In caz de infestare, este mai bine sa consultati un profesionist in combaterea daunatorilor. Desi sunt disponibile capcane diferite, acestea sunt eficiente doar pentru cazuri individuale, dar nu pot rezolva problema unei infestari. Otravurile disponibile in comert sunt extrem de periculoase pentru om si animalele de casa. In plus, sobolanii au tendinta de a se abtine de la obiecte necunoscute aflate in caile lor, facand orice momeala ineficienta.

Deratizare Dezinsectie Dezinfectie Brasov - Antibug.ro