La prezentarea unui contract vechi, beneficiati de reducere 20%.
Raspandire: Sunt raspandite in toata lumea. Sunt intalnite in casele oamenilor, pe textile de toate tipurile, precum fibre textile de provenienta animala, ce contin cheratina, bumbac, iuta, fibre textile ce contin celuloza, matase naturala sau artificiala precum si fibre textile pur sintetice.
Daunator: Tipic daunator de materiale. Materialele si textilele infestate sunt gaurite de omizile care se hranesc. Existenta unei invazii de molii este remarcata in momentul in care se observa fluturi adulti zburand prin casa.
Prevenire: Sa se verifice in mod regulat dulapurile de haine si depozitele de textile in vederea unei posibile invazii. Materialele textile din depozite sa fie pastrate la temperaturi scazute. De asemenea, in dulapuri si depozite este recomandabila utilizarea saculetelor cu lavanda sau camfor. Mai pot fi puse in dulapurile de haine si inele din lemn de cedru. Mirosul acestor substante alunga moliile.
Combatere: Exista doua metode de combatere a moliilor:
- una este cea chimica, prin care se pulverizeaza substante insecticide cu ajutorul unui pulverizator. Particulele foarte mici de substanta patrund in cele mai ascunse spatii, acolo unde moliile depun de obicei ouale. In cadrul tratamentului complet se vor efectua 2 interventii la interval de 14 - 18 zile.
- a doua metoda este cea prin care se amplaseaza capcane adezive cu atractant in locurile unde se semnaleaza prezenta moliilor. Raza de actiunde a acestor capcane este mai mica decat cea a substantelor insecticide.